Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Η επίσκεψή μας στην Άνω Μηλιά.

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου το πρωί, ξεκινήσαμε για να πάμε στην Άνω Μηλιά.


Ο πρώτος προορισμός μας ήταν η Αγία Παρασκευή. Εκεί, αφού χωριστήκαμε σε ομάδες, παίξαμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο έπρεπε να ψάξουμε να βρούμε την καρτέλα που αντιστοιχούσε στην κάθε ομάδα, να διαβάσουμε τις σχετικές πληροφορίες και μετά να απαντήσουμε σε ερωτήσεις.
 Έτσι μάθαμε για: 

  • τα Πιέρια όρη, 
  • την Άνω Μηλιά, 
  • την οικογένεια των Λαζαίων και τον πύργο,  
  • τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και  
  • τις αρχαίες Μούσες της μυθολογίας.



Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ...ΠΑΡΑΚΑΤΩ
Μετά μπήκαμε και είδαμε πως ήταν από μέσα η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, βρήκαμε το ρυθμό της εκκλησίας και παρατηρήσαμε το καμπαναριό, το ιερό και τις παλιές επιγραφές με τις ημερομηνίες.
Στη συνέχεια πήραμε το δρόμο  για να φτάσουμε περπατώντας στο μέρος που βρίσκεται ο σταυρός του Κοσμά του Αιτωλού. Εκεί απολαύσαμε και την καταπληκτική θέα.




Επιστρέψαμε στην Αγία Παρασκευή και πήγαμε με το λεωφορείο στο καταφύγιο του ΕΟΣ για να γνωρίσουμε από κοντά τον πύργο τον Λαζαίων.  

Μόλις τελειώσαμε , περπατώντας στο δασικό δρόμο  φτάσαμε στο μονοπάτι της αγάπης. 

Απολαύσαμε την υπέροχη διαδρομή, μάθαμε την ιστορία του μονοπατιού και παίξαμε το παιχνίδι της σιωπής ακούγοντας μοναδικούς ήχους.





Στην επιστροφή για την "Αγία Παρασκευή" κάναμε μία στάση στην παιδική χαρά.


Στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής φάγαμε, παίξαμε,  αλλά υπολογίσαμε και την ηλικία των δέντρων που βρίσκονται στη γύρω περιοχή (περιφέρεια κορμού - ύψος).



 Κείμενο: Γιώργος Τζ.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου "Οι Λαζαίοι" κο. Γιώργο Χανδόλια, για τη διάθεση υλικού το οποίο μας βοήθησε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των δραστηριοτήτων.

5 σχόλια:

  1. Ηταν μία υπέροχη εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ!!! Ήταν φανταστικά στην φύση που παίξαμε!!! Πιστεύω πως ήταν η καλύτερη τελευταία εκδρομή μας στο δημοτικό με όλους μου τους φίλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Εμένα μου άρεσε πιο πολύ το παιχνίδι που κάναμε με τα κείμενα και της ερωτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρασα πολύ ωραία. Ήταν μια από τις καλύτερες εκδρομές. Μου άρεσε πολύ όταν περπατήσαμε στο μονοπάτι της αγαπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήταν η καλύτερη εκδρομή όλα τα χρονια του σχολείο ειλικρηνα νομιζα πως θα ήταν βαρετα αλλα μεγάλο λάθος ήταν αξεχαστη εμπειρια.Και πιο πολύ μου άρεσε ο πύργος τον λαζαίων και η συζητηση που κάναμε πανω σε αυτό επίσης μου άρεσε ο περίπατος στο μονοπάτι της αγάπης και η ιστορία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή