Η Ινδία, ή επίσημα Δημοκρατία της Ινδίας (Bhārat Ganarājya) είναι χώρα στη
νότια Ασία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα
παγκοσμίως σε πληθυσμό, με 1.210.193.422 κατοίκους[3], και η έβδομη
μεγαλύτερη σε έκταση με 3.287.590 τ.χλμ..[5] Εκτείνεται ανάμεσα στα Ιμαλάια όρη και τον Ινδικό ωκεανό από τον οποίο ορίζεται στα νότια, νοτιοδυτικά και
νοτιοανατολικά. Συνορεύει ανατολικά με το Μπανγκλαντές και τη Βιρμανία, βόρεια με την Κίνα και τα κρατίδια Μπουτάν, Νεπάλ, βορειοδυτικά με τοΠακιστάν, ενώ δυτικά βρέχεται
από την Αραβική θάλασσα και νότια-νοτιοανατολικά από τον Ινδικό ωκεανό και τον κόλπο της
Βεγγάλης.
Η
Ινδία, κατά τη διάρκεια της ιστορίας υπήρξε κοιτίδα και σταυροδρόμι πολλών σημαντικών
πολιτισμών και θρησκειών. Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα σταδιακά υποτάχθηκε
στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 1947 απέκτησε την ανεξαρτησία της μετά από γενικευμένο αγώνα αυτοδιάθεσης που χαρακτηρίστηκε από μη βίαιες αντιδράσεις. Σήμερα η
Ινδία είναι από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες, παρόλο που η φτώχεια
παραμένει έντονο κοινωνικό φαινόμενο.
1. Biryani
Είναι ένα αρωματικό ρύζι, μαγειρεμένο με διάφορα καρυκεύματα -κυρίως με σαφράν– και μαριναρισμένο κρέας, κυρίως κοτόπουλο ή αρνί. Θα μπορούσατε να το μαγειρέψετε κι εσείς σε κάποιο οικογενειακό γεύμα, ενώ τρώγοντάς το θα νιώσετε σα να έχετε ταξιδέψει σε κάποια μακρινή ινδική πόλη.
Είναι ένα αρωματικό ρύζι, μαγειρεμένο με διάφορα καρυκεύματα -κυρίως με σαφράν– και μαριναρισμένο κρέας, κυρίως κοτόπουλο ή αρνί. Θα μπορούσατε να το μαγειρέψετε κι εσείς σε κάποιο οικογενειακό γεύμα, ενώ τρώγοντάς το θα νιώσετε σα να έχετε ταξιδέψει σε κάποια μακρινή ινδική πόλη.
2. Chole bhature
Πρόκειται για ένα πιάτο με πικάντικα, πασπαλισμένα με κάρυ, φασόλια, το οποίο σερβίρεται με naan (σαν τηγανόψωμο που καταναλώνεται αντί για ψωμί, όπως και το roti). Είναι ιδανικό για ένα αργοπορημένο κυριακάτικο πρωινό, που θα ανανεώσει τους γευστικούς σας ορίζοντες.
Πρόκειται για ένα πιάτο με πικάντικα, πασπαλισμένα με κάρυ, φασόλια, το οποίο σερβίρεται με naan (σαν τηγανόψωμο που καταναλώνεται αντί για ψωμί, όπως και το roti). Είναι ιδανικό για ένα αργοπορημένο κυριακάτικο πρωινό, που θα ανανεώσει τους γευστικούς σας ορίζοντες.
3. Nethili varuval
Οι πολύ οικείες μας αντζούγιες, βουτηγμένες όμως, σε μία πάστα από κουρκουμά και κόκκινες πιπεριές, περασμένες από το τηγάνι. Είναι ό, τι πρέπει για ορεκτικό, αν έχετε όρεξη για κάτι τραγανό και πικάντικο.
Οι πολύ οικείες μας αντζούγιες, βουτηγμένες όμως, σε μία πάστα από κουρκουμά και κόκκινες πιπεριές, περασμένες από το τηγάνι. Είναι ό, τι πρέπει για ορεκτικό, αν έχετε όρεξη για κάτι τραγανό και πικάντικο.
1. Biryani
2. Chole bhature
3. Nethili varuval
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου